fbpx

Welke dingen heb ik sowieso in de voorraadkast of in huis?

voorraadkastHerken je dit? Gezond eten wordt ons soms erg lastig gemaakt. Soms (of vaak) lopen dingen anders dan gepland en hierdoor komt het dan net niet makkelijk of handig uit. Dan is een pizza bestellen of thuisbezorgd natuurlijk veel makkelijker.. Is dat wel echt zo?!? Nee eigenlijk is dat namelijk helemaal niet waar. Het is namelijk duurder(!), werkt niet mee aan je doelen en daarnaast duurt het ook nog veel langer. In dit artikel wat handige tips over wat ik doe op dit soort dagen en welke zaken ik altijd in huis heb om te voorkomen dat ik moet bestellen. Daarnaast ook een hoop gezonde zaken die ik gewoon in mijn voorraadkast heb staan.

Diepvriesgroentes en fruit zijn echt mijn redding! Zo heb je altijd groentes in huis en is het relatief makkelijk een gezond iets op tafel te zetten in no time! Zeker in combinatie met mijn tweede, namelijk eieren! Zo kun je bijvoorbeeld roerei met spinazie maken maar ook een soort shakshuka door spinazie in een pan te gooien en daarin 2 of meer eieren te breken en gewoon te laten stollen. Uiteraard met kruiden erbij.

Wraps zijn ideaal, je kunt er tussen gooien waar je zin in hebt. Warm, koud, hartig maar ook zoet. Als ontbijt, lunch of avondeten. Als wraps kies ik voor de gewone wrap of voor de wrap met groentes erdoor. Ik ben geen fan van extra bewerkte producten zodat ze meer eiwitten bevatten of minder koolhydraten.

Verder heb ik altijd deze notenmix in huis. Ja noten bevatten veel kcal maar zijn een ongelooflijke gezond bron van omega3 vetzuren en verschillende mineralen. Altijd beter dan een zak chips. Een handje per dag maximaal neem ik er van.

Een ander favoriet tussendoortje zijn deze wafels met een plakje kipfilet en kaas of simpelweg met jam. Ik vind ze rijker van smaak dan de gewone rijstewafel.

Kokosolie van de B&FÂ is voor mij de beste qua kwaliteit en prijs verhouding. Oh en de kokosolie gebruik ik niet alleen voor bakken maar juist voor ruwe plekjes op mijn huid bijvoorbeeld.

Wanneer ik een lichte salade eet en toch iets van koolhydraten erdoor wil neem ik vaak Quinoa. Quinoa heeft een lekkere smaak en is snel en gemakkelijk klaar te maken en past bij praktisch iedere salade.

En mijn guilty pleasure is een eiwitreep van Mars, Snickers of Bounty. Absoluut niet voor dagelijks maar wanneer ik enorme lekkere trek heb is dit een goede uitweg. De ideale combinatie tussen iets heerlijks eten en tegelijkertijd ook zorgen voor bouwstoffen voor je lichaam.

Dit zijn mijn favoriete producten, zeker als back up en hoe zit dit bij jou? Wat doe jij om onverwachtse wijzigingen zo goed mogelijk door te komen zonder te bestellen? En zonder te veel stress ?

Toffe actie van de Body en Fitshop (van Maandag 26 maart tot en met woensdag 28 maart):

Ik ben benieuwd naar jou voorraadkast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *