fbpx

In het zonnetje: Hermina

Jaren terug kwam ik voor het eerst in contact met Hermina. Zij kwam trainen bij Allround Training Ede, waar ik les geef. Later kwam daar ook een stukje voedingscoaching bij. Hermina is altijd al een doorzetter geweest maar dat kwam pas echt boven toen ze de afschuwelijke diagnose borstkanker kreeg.

Een heftige en onzekere periode volgde; onderzoeken, operatie en verdere behandeling waren nodig. Een periode waarin zij zichzelf meerdere keren op verschillende vlakken is tegengekomen en zij zichzelf steeds beter leerde kennen. Een periode waarin zij haar kracht steeds meer liet zien en begon in te zien. Want dat is ze; een krachtige vrouw!

Wat wilde Hermina graag weer kunnen doen wat ze graag deed. Aan de slag; hardlopen opbouwen, wekelijks naar de yoga en bootcamp4women. Week na week werd ze weer sterker, soms wat makkelijker dan de andere keer maar ze bleef doorgaan.

Afgelopen weekend was het dan zover! We gingen samen met een aantal andere meiden een obstakelrun doen en ook nog een die geld inzamelt voor onderzoek naar borstkanker. Een afsluiting van een hele bijzondere en nare periode.

Zoals Hermina zelf zegt: “Ik heb al veel stappen gemaakt maar ik ben er ook nog zeker niet! Een activiteit als dit vraagt nog enorm veel van me. Mijn doel is dat ik dit soort dingen kan doen zonder te veel hersteltijd maar ook de ‘gewone’ dagelijkse dingen weer kan doen zoals vanouds.”

Wat een sterke vrouw, Respect!

P.s. natuurlijk ook respect voor de andere dames! We hebben dit met zn allen gedaan!