fbpx

Het leed dat oud en nieuw heet…

Zo, eindelijk zijn we aan het einde van december gekomen. De maand van te veel calorieën door Sinterklaas en Kerst, te veel lekker eten en veel samen zijn met familie en vrienden. Nu alleen nog het laatste feestje, Oud en Nieuw.

Hoe is december tot nu toe verlopen? Is het goed gegaan of heb je besloten in januari weer te beginnen met een gezondere levensstijl? Om ook Oud en Nieuw tot een succes/goede afsluiter te brengen, geef ik je hiervoor wat inzicht en tips.

– Maak bewust de keuze of je tijdens deze Oud en Nieuw aan de alcohol gaat. Dit kan natuurlijk in verschillende gradaties. Ga je voor compleet laveloos of neem je alleen een toast om 00.00? Of wellicht wel helemaal sober? Hoe dan ook, maak de keuze bewust.
– Wist je dat alcohol ervoor zorgt dat je een grotere behoefte hebt aan vet eten?
– Nou, oliebollen genoeg om aan je vetten te komen. Of dan de appelbeignets die in menig huis op tafel komen. Om je een idee te geven: een oliebol met krenten bevat zo’n 170 kcal, een deegprop (zoals we ze in mijn familie noemen, oliebol zonder iets er in) bevat er 135. Een appelbeignet zo’n 100 kcal maar een appelflap maar liefst 400 kcal. Eén oliebol of één appelbeignet is dus niet heel erg maar je zit wel snel aan je verzadigde en transvetten. Een ander verhaal wordt het als je er meerderen eet over de dag. Wees je hier dus bewust van. Weet je dat als je eenmaal begonnen bent, je niet meer kunt stoppen? Wellicht is het dan een optie om gewoon helemaal niets te eten.

Alvast een goed uiteinde en hopelijk tot volgend jaar!