fbpx

Welkom terugval, dankjewel!

De corona tijd heeft invloed op ons allemaal, het leven is ineens anders. De een is drukker dan ooit, de ander staat helemaal stil. We zitten niet allemaal in hetzelfde schuitje maar wel allemaal in dezelfde storm. Het ene schuitje is lek, de andere is nog een jacht. Het is voor ons allemaal anders maar toch is het voor allemaal corona. Ik neem je graag mee in een persoonlijk verhaal en hopelijk het leerproces wat voor jou ook misschien wel nuttig is. De eerste weken heb ik regelmatig geroepen dat ik wel val onder een risico groep maar me niet zo voel, ik eet gezond, sport, ben fit. Maar nu voelde ik me toch ineens die risicogroep.

Inmiddels week 5 van de slimme lock-down, tot nu toe ging ik lekker. Ik genoot van alle dingen waar ik aan toe kom. Opleiding afronden, opruimen, de tuin doen. Tegelijkertijd nog steeds de dingen voor mijn werk blijven doen en nieuwe plannen maken.

Toch was er ook iets wat er anders ging, ik lag langer in mijn bed. Hierdoor vergat ik regelmatig mijn medicatie voor de schildklier. En dus was de terugval van klachten onvermijdelijk. En daar was hij dan.. Het begon al vorige week met een migraine maar dit weekend was hij er keihard. Een wolkig hoofd en fysieke klachten met aansturingsproblemen.

F*ck! Dit was niet de bedoeling, ik ging net lekker.. Was dat echt zo? Toen ik wat strenger ging kijken was dit helemaal niet zo… IK heb de afgelopen weken meer getraind, wat fijn! Maar de laatste 2 weken weer helemaal niet zo en ook niet slim, wel gelukkig genoeg beweging. Mijn planning was minder goed, hierdoor kwam mijn eten in gedrang en ging ik meer suikers eten. Dit had tot gevolg dat ik meer moe was en toch minder goed gaat eten.

Maar ook ga je te laat slapen en lag vervolgens in de ochtend moe in bed te zijn. Ik zit ineens hele dagen achter schermen door het thuiswerken, dit heeft enorm veel invloed op je lijf. Ik heb de eerste weken geknald op mijn portfolio om deze af te ronden voor mijn opleiding. Dit gaf een doel met deadline. En toen was de structuur toch wel weg…

Het was voor mijzelf ook weer de realisatie hoe belangrijk de gezonde levensstijl is, misschien nog wel belangrijker vanwege mijn schildklier maar dit is voor iedereen belangrijk! Deed ik alles ongezond nee zeker niet maar het gebeurt iedereen wel eens dat het gewoon even niet goed samen komt. En dan ben jij de enige die de regie kunt pakken!

De regie pakken betekend dat je zorgt dat jij alle omstandigheden zo optimaal maakt voor jezelf! Dit kan op alle vlakken zijn! Werk, gezin, gezondheid enzovoort. Ik geloof er echt in dat je gezondheid de basis is voor alles, als je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet shinen op de andere vlakken. Ben je niet die goede collega of die goede moeder/vader.

Natuurlijk hebben we niet overal invloed op, bijvoorbeeld deze Corona crisis maar zo zijn er meer zaken waar we simpelweg geen invloed op hebben. Jij hebt wel invloed op hoe je ermee omgaat!

Mijn actiepunten komende weken:

  • Op tijd naar bed; tijdens je slaap herstel je!
  • Geen schermen minimaal 1 uur voor het slapen.
  • Direct bij de wekker uit bed, actie!
  • Dagelijkse beweging (deed ik gelukkig al )
  • Plan het eten; gezonde maaltijden en tussendoortjes
  • Train! Hardlopen en krachttraining afwisselen
  • Werk volgens structuur. Dus mijn werkblokken plan ik in, net als mijn sport blokken overigens

Terwijl ik dit schrijf voel ik me weer steeds meer mijn oude energieke ik. Ik realiseer me weer eens dat gezondheid soms een zijden draadje is, dat alles in balans moet zijn voor resultaat. Wees je bewust van de kleine acties die veranderen nu, de emotie die er bij komt nu alles anders is, maar vooral de invloed die jijzelf hebt hierin!

Stay safe, Stay healthy!