fbpx

Mealpreppen!

Mealpreppen, de sleutel tot een succesvolle gezonde levensstijl.

Ik hoor het zo vaak als excuus, ik heb geen tijd of ja ik had geen zin meer om te bedenken wat ik wilde eten dus heb ik maar besteld. Het is zo ongelooflijk zonde dat je door welke reden dan ook je doelen niet behaald!

Mealpreppen is simpelweg niet meer dan je maaltijden voorbereiden. Dit kan op veel verschillende manieren, van alles al helemaal klaar en ingevroren tot alleen de voorbereidingen doen. Welke manier je ook doet het helpt! Hieronder 10 tips om te mealpreppen!

  1. Mealpreppen bestaat eigenlijk uit 3 onderdelen, plan deze. 1. Bedenken wat je wanneer eet (eetschema) 2. boodschappen doen 3. Bereiden. Maak deze dingen een vast onderdeel van je week, bijvoorbeeld op zaterdag de planning en boodschappen en op zondag preppen.
  2. Zorg voor voldoende bakjes, liefst makkelijk af te wassen en stapelbaar.
  3. Het is slim om bepaalde onderdelen vaker in de week te laten voorkomen zo kook je een onderdeel maar heb je al meerdere maaltijden.
  4. Snijd alle groentes en marineer/kruid je vlees , kook je koolhydraten vast voor.
  5. Je kunt geprept voedsel ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren, en in de vriezer tot 3 maanden. haal het eten de avond van te voren uit de vriezer.
  6. Ik vind het prettig om een aantal maaltijden al kant en klaar in de koelkast te hebben staan maar heb ook altijd in de vriezer porties liggen van vlees en groentes, dit hoef ik dan alleen maar te ontdooien en dan heb ik verschillende combinaties. Ook heb ik standaard soepporties in de vriezer liggen.
  7. Ik maak vaak een basis salade voor een aantal maaltijd momenten in de week, ik wissel met kruiden en de eiwitbron.
  8. Maak het niet te ingewikkeld, Je hoeft niet voor iedere dag compleet verschillende maaltijden te maken. maar met 2 soorten groentes, 2 soorten koolhydraatbron en 2 soorten vlees kun je al 8 verschillende maaltijden maken.
  9. Pas de hoeveelheden makkelijk aan voor het aantal mensen waar je mee eet. Dat maakt het nog makkelijker!
  10. Begin er gewoon eens mee en ervaar het. Het starten is ook hierbij het lastigste maar zodra je het doet ga je ervaren wat het kan betekenen voor je. Er is geen goed of fout, doe vooral wat voor jou werkt.