fbpx

Sperziebonen salade met geitenkaas

Oeh wat hou ik toch van sperziebonen! Ik hou van de smaak, textuur maar ook dat ze lang vullen. En weet je wanneer ik ze helemaal lekker vind?? Als ze uit eigen tuin komen, nja niet helemaal eigen tuin, deze kwamen uit de tuin van mijn ouders, die hebben ietsjes meer ruimte dan ikezelf.

Meestal eet ik ze gestoomd maar tegenwoordig heb ik ook een heerlijk salade recept!

Ingrediënten:
– 500 gram sperziebonen
– 250 gram Cannellini bonen(blikje, is het uitgelekte gewicht)
– 100 gram sla (ik gebruikte rucolamelange)
– 100 gram wortel (julienne gesneden)
– 100 g geitenkaas (bolletjes of je verkruimeld hem zelf)
– 1 EL pesto

Werkwijze:
– Kook of stoom de sperziebonen kort. Ze mogen echt nog wel knapperig zijn, zorgt voor een lekkere bite. Spoel ze direct af met koud water om het garingsproces te stoppen. laat goed uitlekken en meng met de pesto.
– Spoel de Cannellini bonen goed af met ruim water. Laat goed uitlekken en herhaal, laat weer goed uitlekken.
– In een andere schaal begin je met de salade maken. Begin met de sla, vervolgens verdeel je de Cannellini bonen, de wortel en meng dit door elkaar, doe hier vervoglens de bonen door en meng ook weer kort. Als laatste doe je de geitenkaas erbij.

Je kunt dit als hoofdmaaltijd eten zonder er eits bij, wij aten het met een rode bieten burger 🙂

Enjoy!