fbpx

Heerlijke herfst comfortfood

Als je mij al langer volgt probeer ik vaak zoveel mogelijk in het seizoen te eten. Dit lukt niet altijd maar zeker met mijn hoofdmaaltijden probeer ik dat te doen. En ik hou van comfortfood, wat dit is veranderd ook met het seizoen. Voor de herfst zijn dit vaak stoofpotjes maar ook bijvoorbeeld Tajines. Lekker makkelijk, voedzaam en vaak een tikje kruidig eten. I love it!

Afgelopen weekend maakte ik een heerlijke wildstoof (die overigens ook lekker is met rundvlees) en stoofpeertjes. 2 recepten die ik graag met je deel. Voor de stoofpeertjes een kruidige variant (met wijn, maar de alcohol verdampt), ik liep er zelf vaak tegen aan dat in veel recepten suiker moest, dat wilde ik helemaal niet, dus een recept zonder suikers. En die wildstoof dat is gewoon heerlijk! Hoe langer je het laat stoven hoe beter 🙂 Ik gebruikte voor de peertjes weer mijn slowcooker, maar dat hoeft niet je kunt er ook van die fijne stoof/braadpannen voor gebruiken. Die gebruikte ik ook voor de wildstoof.

Comfortfood Recept Stoofperen

Ingrediënten:
Stoofperen (ik had 8 grote, ongeveer 1,2 kg)
kaneelstokje
2 steranijs heel
3 stukjes Gedroogd citroenschil (dit heb ik standaard liggen, maak ik zelf van citroenschil en is zo fijn om te hebben! je kunt ook verse rasp gebruiken)
4 kruidnagels
375 ml rode wijn (klein flesje)

Werkwijze:
Schil de peren, spoel ze even en doe ze in de pan.
Doe de kruiden erbij, deze hoef je niet eerst te kneuzen.
Doe de wijn in de pan en vul aan met water tot de peertjes zo goed als helemaal onderstaan.
Laat een paar uur rustig koken op laag vuur. Ik hou van peertjes die nog een beetje stevig zijn, dus ik hou in de gaten of ze dat niet verliezen.

Comfortfood Recept Wildstoof

Ingrediënten (voor 4 a 5 personen):
1 kg wild (ik gebruikte een mix van hert en zwijn)
350 ml wildfond (kan ook runderbouillon zijn)
1 el volkorenmeel
140 gram tomatenpuree (groot blikje)
2 uien
500 gram wortel/peen
3 kruidnagels
2 blaadjes laurier
3 tenen knoflook
1 el boter/olie
flesje bier (ik gebruikte hertog jan 0,3 L)
1 appel

Werkwijze:
Snij het vlees in blokjes. Snij de ui, knoflook fijn en de wortel en appel in stukken.
Begin met het verwarmen van de boter in de pan (je gebruikt er 1 voor het hele gerecht) en doe daar het vlees in. Bak het vlees bruin aan alle kanten en haal het vlees weer uit de pan. Bak de wortel en appel kort in de pan aan (2 minuten) en haal ook dit er weer uit.
Fruit de ui en knoflook, na 2 minuten voeg je het meel erbij en na 1 minuut de tomaat erbij.
Nog een minuut later voeg je het bier en de wildfond toe. Breng dit aan de kook en doe dan het vlees, de groentes en appel er weer in. Laat dit gerust een uur of 3 stoven.

Geniet ervan! Ik ben erg benieuwd wat je ervan vind. Wil je ook aan de slag met mijn coaching om een betere gezondheid te krijgen? Neem contact op!

p.s. In dit artikel staan wat links naar producten, dit is omdat ik vaak vragen krijg over waar ik mijn producten koop. Het kost je niets extra en ik krijg er een kleine commissie over.

Dit bericht is gepost in NIEUWS. Bookmark de link.