fbpx

Speculaas granola voor de Sinterklaas periode

Sinterklaas is weer bijna in het land, misschien is hij er al wel als je dit recept ziet. Ik ben gek op de sinterklaas periode, maar dat komt vooral doordat ik gek ben op koek en speculaas kruiden. Hoe fijn dan ook om dit elke dag te kunnen eten, zonder schuldgevoel 😉 Dat moet je natuurlijk sowieso niet doen, je schuldig voelen over wat je eet…

Anyway ik wordt echt gelukkig van dit recept! Het is een lekkere gezonde granola maar zonder in te leveren op genieten!

Recept: Speculaas granola

Ingredienten:

  • 40 gram amandelen
  • 100 gram havermout
  • 15 gram lijnzaad
  • 10 gram koekkruiden
  • 1 el honing
  • 1 el water

Werkwijze:

Verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden (160 voor de airfryer). Meng de droge ingredienten en voeg als laatste de honing en water toe, roer goed en doe in de airfryer of oven, bak voor 20-30 minuten, hou goed in de gaten wanneer de granola klaar is.

Laat afkoelen en doe in een pot.

Gezond en lekker eten gaat prima samen! Je vind allerlei lekkere recepten in mijn e-books.