fbpx

Pokebowl met broccolirijst en zalm & forel


Nadat ik deze pokebowl deelde in een reel op instagram kreeg ik mega veel vragen over dit recept, dus hier komt ie!

Wij maakten 3 grote porties masr je kunt ook 4 kleine porties maken. De broccoli kun je uiteraard ook vervangen voor rijst of quinoa afhankelijk van je doelen.

Meestal probeer ik alles zoveel mogelijk zelf te snijden hierdoor ben je wat meer tijd kwijt maar is de smaak nog beter en bevat je gerecht meer voedingsstoffen. Een goede keukenmachine maakt dat al stukken makkelijker.

Ik had ook rucola maar die heb ik er uiteindelijk niet bij gedaan. Maar uiteindelijk kan je alle kanten op bij een pokebowl en dus kun je ook prima afwijken van dit recept.

Pokebowl

Ingredienten:
200 gram Gerookte zalm
125 gram gerookte forelfilet
400 gram broccolirijst (zelf maken is gezonder en goedkoper)
Zakje doperwten (vers)
1grote Wortel (julienne gesneden)
1/2 avocado
1/2 rood uitje
Radijsjes
1/2 Komkommer
Lente ui
Bakje Zeewier
Kiemgroentes
Sesamzaad
Voor de dressing;
Sojasaus 1 el
Witte wijn azijn 1 el
Vissaus 2 el
Sesamolie 2 el
Citroensap van 1/2 citroen
Peper en zout

Werkwijze:

Begin met het stomen van de erwten en roerbakken van de broccoli rijst zodat deze ook nog even kunnen afkoelen. Ondertussen begin je met het maken van kleine stukjes van de zalm en forel (ik deed dit met 2 vorken op de Pulled manier van Pulled chicken of pork).
Snijd alle groentes in het gewenste formaat.
Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Begin met het opmaken van het bord door eerst de broccolirijst in het bord te leggen. Vervolgens werk je in een rondje; de vis, erwten, enzovoort en je eindigt met de kiemgroentes en sesamzaad en daarna giet je de dressing eroverheen.

Eetsmakelijk!

Ik zie graag als je het recept maakt door een tag op Facebook of insta! Je mag natuurlijk dit recept ook delen door deze website te delen.

Vind jij het soms ook lastig te vinden wat te eten? Of gewoon überhaupt om gezond te eten? Neem eens vrijblijvend contact op!

Vooraf