FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Regelmatig krijg ik vragen over bijvoorbeeld consulten en vergoedingen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jou vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met me op.

Wat is de gemiddelde duur van een traject? 
Dat is totaal verschillend en afhankelijk van het doel wat je wilt bereiken. Je kunt je voorstellen dat als je 20 kilogram wilt kwijt raken je daar een ander tijdspad bij hebt dan dat je 5 kilogram wilt kwijtraken. Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we je doelen en bespreken we ook wat daarvoor realistisch is. Je kunt hier een vrijblijvende intake inplannen.

Op welke dagen kan ik terecht voor een consult? 
Alle consulten zijn op afspraak, hiervoor zijn er diverse mogelijkheden overdag en ook de maandag en donderdag avond. We overleggen altijd welk moment een consult goed voor je past.

Hoe zit het met een vergoeding?
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten, hierdoor heb je bij veel verzekeraars recht op een vergoeding bij je aanvullende verzekering. Wil je weten welke vergoeding voor jou geldt? Bekijk het hier

Moet ik op de weegschaal?
Nee dat hoeft echt niet. De weegschaal is een nuttig hulpmiddel om te kijken of we de goede weg in gaan, maar het gaat absoluut niet om het getal op de weegschaal. Gezonder eten kun je echt niet alleen maar meten via de weegschaal. De meeste effecten sowieso niet; meer energie, broeken die weer passen, betere houding, meer zelfvertrouwen. Geen weegschaal die dat allemaal aangeeft. 

Heb je niet even een schema voor me waar ik mijn doel mee bereik?
Nee sorry! Ik geloof niet in een generiek schema waar iedereen wat aan heeft zoals in een gemiddeld boek. Ieder persoon is anders en daarmee ook zijn/haar leven en doelen. Hierom pas ik ieder traject aan op wat jij nodig hebt in jouw situatie. 

Ik lust eigenlijk heel weinig groentes, kan ik dan wel gezonder eten?
Gelukkig bestaat gezond eten uit zoveel meer dan alleen groentes. Groentes bestaan uit veel stofjes die belangrijk zijn voor je gezondheid, maar het is ook wel erg fijn als gezond eten ook leuk is he? 😉 We kijken natuurlijk altijd naar welke leefstijl bij jou past.

Ik mag toch nog wel mijn biertje/wijntje blijven drinken?
Uiteraard komt alcohol aan bod tijdens het traject, maar uiteindelijk kan alcohol met mate prima in een gezonde levensstijl. Je wordt dus absoluut niet gedwongen om alle alcohol te laten staan.

Ik ben hartstikke druk en heb geen tijd om bezig te zijn met mijn lifestyle, wat nu?
Gezond eten hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, zeker tegenwoordig niet meer. Het doel van mijn trajecten is om te kijken wat bij jou past en dus ook met een druk schema 😉 Maar als je nu niet tijd maakt voor je gezondheid zal je later tijd moeten maken voor ziekte. 

Moet ik gaan sporten?
Je moet helemaal niets natuurlijk. Sowieso is sporten niet noodzakelijk om je doelen te behalen tenzij je flink gespierd wilt worden, dan kan het zeker wel handig zijn. Ik bekijk gezondheid op een holistische manier, dit betekent dat ik het uit alle hoeken bekijk. Sporten komt dus zeker ter sprake en kan soms helpen maar het hoeft niet. 

Ik wil buikvet kwijtraken, wat kan ik daarvoor doen?
Ons lichaam is een wonderlijke machine en zo geldt dat helaas ook voor vetopslag. Je kunt helaas niet op 1 plek vet verbranden. Er is ook geen magic pill of trucje voor. Natuurlijk kun je buikvet kwijt raken maar dat doe je door je gehele vetpercentage te verminderen en dus door gezonder te gaan eten. Als je benieuwd bent hoe het met jou vetpercentage staat en wat er moet gebeuren voor minder buikvet: plan dan een afspraak in om er samen naar te kijken. 

Moet ik eiwitshakes nemen voor betere sportprestaties?
Nee dat moet zeker niet, sterker nog voor veel mensen heeft een eiwitshake niet eens meerwaarde. Vaak kom je met normaal eten een heel eind. Wanneer je erg veel sport en het niet meer kunt bij-eten met je normale voeding, dan kan het helpend zijn. En soms in specifieke gevallen kan ik het aanraden, maar overall is het bijna nooit nodig. 

Ik heb geen zin om alleen maar salades te eten hoor, hoe doe jij dat?
Gezond eten is juist niet alleen maar salades eten. Als je ze lekker vind is dat prima maar het hoeft echt niet. Ik eet vaak in de zomer wat meer salades, maar dat is meer gemak. Nu in de winter eet ik ze bijna niet. Gezond eten gaat juist om variatie en wat bij je past. 

Ik eet al heel weinig moet ik nog minder gaan eten? 
Vaak hoef je niet minder te eten maar juist anders. Heel sporadisch raad ik zelfs een client aan om structureel meer te gaan eten. Je lijf heeft natuurlijk brandstof nodig, als je dat niet geeft kan je lichaam ook niet functioneren. 

BLOGS

Op mijn blogpagina vind je interessante informatie, praktische tips en overheerlijke gezonde recepten.